Tamponien käytön aloittaminen

Oletko aikeissa vaihtaa siteet tamponeihin, mutta et ole varma, sopivatko ne sinulle?

Siinä tapauksessa tämä on onnenpäiväsi. Meillä on kaikki vastaukset, jotka tarvitset päätöksen tekoon.

Tamponeita on kahta tyyppiä. Toinen asetetaan sormin, ja toisessa on asetin, joka auttaa tamponin asettamisessa. Voit lähestulkoon unohtaa tamponin olemassaolon, valitsitpa kumman tyypin tahansa. Kuukautisistakaan ei näy mitään ulospäin, kun vuoto imeytyy ennen kehosta poistumista.

Pidät ehkä enemmän tamponeista, joissa ei ole asetinta, jos huomaamattomuus on sinulle tärkeää. Koska tamponi on niin pieni, se on helppo sujauttaa taskuun vessaan mennessä. Lisäksi pakkaus on pieni ja tiivis. Se ei vie juuri lainkaan tilaa laukussasi.

Tamponien käytön aloittaminen

Tamponit ovat käytännöllisiä, jos olet aktiivinen tai urheilet, sillä tamponi pysyy paikoillaan, vaikka liikkuisitkin paljon. Tiukkojen urheiluvaatteiden käyttäminen saattaa tuntua hankalalta, jos käytät terveyssidettä. Tamponin käyttö saattaa pelastaa tilanteen. Tamponeita on kätevä käyttää myös uidessa, kun ei tarvitse huolehtia, että vuotoa pääsisi uimapukuun.

Tamponit eivät kuitenkaan sovi kaikille. Joidenkin mielestä niiden asettaminen paikoilleen on hankalaa. Niiden käyttöä yön yli ei suositella (ellet laita herätyskelloa soimaan), koska saman tamponin käyttäminen yli kahdeksan tunnin ajan voi aiheuttaa infektion. Valinta on sinun, joten kokeile itse. Näin tiedät, sopiiko tämä suojamuoto sinulle.

Libresse-tamponeissa on auki käännettävä kääre, joka on helppo poistaa. Pyöristetyn pään ja kapean muotoilun ansiosta tamponi on helppo asettaa paikoilleen. Tamponit on valmistettu erittäin imukykyisistä kuiduista, ja aaltoilevat imukanavat ohjaavat vuodon tamponin sisään pitäen sen siellä. Näin tamponit suojaavat vaatteitasi luotettavasti häiritseviltä ohivuodoilta. Libresse-tamponi pysyy hyvin paikoillaan, ja sinä voit jatkaa huoletta päivääsi.

Libressen Discreet-sarjan tamponeita on kolmea eri kokoa: Mini hyvin niukkaan vuotoon, Normal normaaliin vuotoon ja Super erittäin runsaaseen vuotoon. On tärkeää, että käytät aina tamponia, jonka imukyky on vuotosi määrään nähden vähäisin. Näin vältät altistumisen hyvin harvinaiselle mutta vaaralliselle tilalle, jota kutsutaan toksiseksi sokkioireyhtymäksi [liitä linkki].

Joissakin tamponeissa on pahvinen tai muovinen asetin, mutta Libresse valmistaa vain tamponeja, joissa ei ole asetinta. Tämä tarkoittaa vähemmän jätettä ja pakkauksia ja siten parempaa ympäristöystävällisyyttä. Se tarkoittaa myös, että pakkaukset vievät vähemmän tilaa laukussasi. Äläkä ole huolissasi: totut pian tamponeihin, joissa ei ole asetinta. Muista vain pestä kätesi aina kunnolla ennen ja jälkeen.

Löydät lisätietoja tamponeista usein kysytyistä kysymyksistä.

Jatka lukemista

Lue lisää