Kuva naisesta, jolla on yllään vulvaa muistuttava kerrostettu leninki – Libresse

On hyvä tietää, miten punaisia näppyjä voisi välttää ja miten vasta-ajeltua ihoa tulisi hoitaa. On myös hyvä tiedostaa se, ettei karvoille itse asiassa tarvitse välttämättä tehdä yhtään mitään.

Trimmattu, täysin sheivattu vai puska – on täysin itsestä kiinni, miten alapääkarvoituksensa haluaa hoitaa – tärkeitä on, että tunnet itse olosi luontevaksi oman intiimialueesi kanssa. On syytä todeta, että meillä kaikilla naisilla on häpykarvat hyvästä syystä, eikä tosiaan ole mikään evoluution oikku, että ne ovat edelleen jäljellä.

Miksi meillä on häpykarvoja?

Häpykarvojen tehtävänä on pitää alue ilmavana ja poistaa siltä kosteutta. Tämä on ikään kuin alakerran oma minituuletusjärjestelmä. Oikean lämpötilan ja kosteustasapainon saavuttaminen on tärkeää, sillä se ylläpitää sopivaa pH-tasapainoa alueella ja vähentää näin sekä hiivatulehdusriskiä että ihoärsytystä. Karvoitus myös estää vaatteita hankaamasta alueen herkkää ihoa. Häpykarvojen tehtävänä on lisäksi vaikuttaa feromoneihin, joita elimistömme välittää potentiaalisille kumppaneillemme – häpykarvojen voidaan siis myös sanoa välittävän eräänlaisia iskurepliikkejä...

Kuva naisesta seisomassa peilin edessä, vetämässä alushousuja eteenpäin, jotta hän voi kurkistaa pikkareihinsa – Libresse

Eikö alapäätä siis ole pakko sheivata tai vahata?

Ei todellakaan! Sinä itse päätät mitä teet, haluatko pitää luonnontilan, trimmaatko hieman vai poistatko kaiken – valinta on VAIN sinun! Ei suinkaan ole epähygieenistä pitää kaikkea sitä, mitä luonto on sinulle antanut, paremminkin teet näin vain palveluksen intiimialueellesi. Mikäli päätät poistaa karvoja, ei sekään kuitenkaan sekoita täysin intiimialuettasi. Se tarkoittaa vain sitä, että sinun tulee pitää hyvää huolta siitä erityisen herkästä ihosta, joka paljastuu karvojen poistamisen jälkeen. Punaiset näpyt, karvatupentulehdukset sekä sisäänpäin kasvaneet karvat ovat kaikki häpykarvojen poistamisen aiheuttamia ongelmia.

Miten intiimialue tulisi sheivata?

Olet siis ryhtynyt alapään sheivaukseen ja mietit varmasti nyt, kuinka voit välttää pienet punaiset näpyt ja helposti tulevan ihoärsytyksen. Lisäksi pohdit, mitä vinkkejä olisi hyvä ottaa huomioon ennen sheivauksen aloittamista? Hyvä niin, sillä kannattaakin valmistautua huolella ennen kuin suuntaa höylän kanssa jalkoväliin!

Kaiken A ja O on: erittäin terävä partahöylä sekä ihotyypillesi sopiva vaahto. Karvoja tulisi aina ajaa niiden kasvusuuntaan eikä vastakarvaan. Olethan varovainen, sillä haluat välttää pieniä naarmuja ja viiltoja. Muista myös, että ihon tulisi olla tarpeeksi kostea, äläkä paina höylää ihoon liian kovaa. Kun lopetat sheivauksen, kannattaa alue pestä miedolla intiimipesugeelillä, esimerkiksi PureSensitivellä, joka on hajusteeton ja erityisen ystävällinen herkälle iholle. Tämän jälkeen on hyvä voidella iho propyleeniglykolia sisältävällä voiteella. Tällainen voide voi vähentää ihoinfektioiden riskiä, joten onnistut ehkä välttämään sheivauksen jälkeisen ihottuman ja kutinan.

PureSensitive-intiimihoitotuotesarja - Libresse

Sheivaus vai vahaus?

Vahaus on toinen yleinen tapa häpykarvojen poistamiseen. Vahaamisen jälkeen karvat kasvavat takaisin paljon sheivausta hitaammin, ja takaisin kasvaneet karvat tuntuvat pehmeämmiltä. Useimpien mielestä vahaus on sheivausta kivuliaampaa. Vahauksen ikävä sivuvaikutus on, että se saattaa johtaa sisäänpäin kasvaviin karvoihin ja siten myös karvatupentulehdukseen. Alueen hellävarainen (ja haluamme korostaa, hellävarainen) kuorinta suihkussa saattaa auttaa ratkaisemaan ongelman. Iho saattaa olla vahauksen jälkeen myös ärtynyt ja hieman punertava, mutta punoitus häviää yleensä muutamassa tunnissa tai parissa päivässä. Vahaus ja sheivaus ovat yleisimmät tavat, mutta muitakin toki löytyy.

Millaisia erilaisia karvanpoistomenetelmiä on olemassa?

Ei-toivottujen karvojen poistamiseen löytyy lukuisia eri menetelmiä. Kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa.
  • Vahaus
  • Sheivaus
  • Karvanpoistoaine
  • Trimmaus
  • Leikkaaminen
  • Laser
  • Langalla poisto
  • Epilaatio

SINÄ päätät!

Kyllä, palaamme taas tähän! Mielestämme on kuitenkin erittäin tärkeää puhua siitä, että karvat alapäässä ovat täysin luonnollisia. Jokaisella on niitä eriävässä määrin, mutta ne ovat siellä syystä. Niiden poistaminen ei ole vaarallista, mutta joudut käyttämään hieman lisäaikaa intiimialueesi hoitamiseen. Sinun tulisi kuitenkin olla varma siitä, että poistat häpykarvasi pelkästään itsesi vuoksi, etkä siksi, että joku on sanonut ajelun olevan parempi vaihtoehto. Sillä se ei yksinkertaisesti ole totta. Sukuelimesi, vulvasi ja koko intiimialueesi ovat nimittäin täydellisiä juuri sellaisina kuin ovat, eikä kenenkään pitäisi tulla koskaan sanomaan mitään muuta!

Jatka lukemista

Lue lisää