Puhutaan enemmän menkoista!

Elämme vuotta 2022, mutta veritahrat housuissa hävettävät edelleen. Menkkatahraiset pikkuhousut piilotetaan syvälle pyykkikoriin. Tamponia ei kehdata pyytää muiden kuullen. Ylle puetaan ylisuuri T-paita, jotta siteen siivet eivät näkyisi. Uimarannalla murehditaan, näkyykö tamponin naru. Seksistä kieltäydytään, vaikka muuten tekisi mieli. Kuiskuttelemme, piilottelemme ja häpeämme. Menkkojen vuoksi. Vaikka ne ovat mitä luonnollisin asia.

Se ei käy!

Asiaan täytyy saada muutos! Me Libressellä puhumme menkoista päivät pitkät. Haluamme normalisoida kuukautisveren ja kuukautiset yleensä – rikkoa koko menkkatabun!

Tarvitsemme sinun apuasi ja sanojasi, jotta menkoista tulee arkinen asia. Jotta niistä voidaan puhua. Niihin liittyvistä askarruttavista, hankalista, harmittavista ja jopa hauskoista jutuista. Avoimesti. Rehellisesti.

Loud & proud! Period.

* Lähde: SIFO, Essity kesäkuu 2021

On valitettava tosiasia, että menkat edelleen pidättelevät meitä. Tutkimuksessamme lähes puolet kertoi kivuista menkkojen aikana. Suurin piirtein yhtä moni kertoi jättäneensä jotain kivaa väliin vain menkkojen vuoksi. Olipa kyseessä kivut, haluttomuus tai mielialan vaihtelu, menkat rajoittavat meitä luoden näkymättömiä muureja.