Published on 11/01/2017

Jos käytät jo emojeita kavereiden kanssa viestimiseen, ymmärrät, miksi maailma tarvitsee femojeita. Emojit, jotka liittyvät eritoten naisen elämään ja joilla voi kertoa tunteista, ovat itse asiassa aika tärkeitä. Silti virallisessa Unicode-näppäimistössä ei ole vieläkään yhtään emojia, joka kuvaisi kuukautisia – vaikka kaikilla naisilla on ne joka kuukausi noin 50-vuotiaaksi asti.

Siksi Libresse päätti aloittaa kampanjan naisystävällisten pinkkien emojien eli femojien lisäämiseksi Unicode-näppäimistöön. Paljon mediahuomiota saaneeseen kampanjaan sisältyy Change.org-adressi kuuden femojin saamiseksi Unicode-emojinäppäimistön seuraavaan päivitykseen ja sovellus, jonka avulla käyttäjä voi jakaa femojeita. Tähän mennessä adressi on kerännyt jo 37 000 allekirjoitusta.

Kuukautisista puhuminen voi olla vaikeaa. Mutta sen ei pitäisi olla – etenkin, kun pidetään mielessä, että keskimäärin naisella on kuukautiset 450 kertaa elämänsä aikana. Tästä yhteisestä kokemuksesta puhuminen on tärkeää. Mielestämme näihin keskusteluihin liittyvä häpeä vähenisi, jos naiset voisivat keskustella kuukautisista emojien avulla hauskasti ja asiallisesti.

Tutkimuksen mukaan 80 prosenttia 16–25-vuotiaista kokee pystyvänsä ilmaisemaan itseään helpommin emojien avulla [1]. Nämä tilastot huomioiden ajatus kuukautisemojien lisäämisestä viralliseen emojinäppäimistöön on melkoisen hyvä idea.

Suunnittelemiimme femojeihin kuuluvat kuvat, joiden aiheena ovat ”turvonnut”, ”krampit”, ”suoja”, ”kuukautiset”, ”PMS” ja ”tiputtelu”. Periaatteessa kaikki, mitä tarvitaan kuukautiskierron kuvaamiseen. Enää ei tarvitse kuiskailla tai käyttää joitain koodeja. Femojeilla voi viestiä avoimesti ja suoraan kehon luonnollisesta prosessista – ja kaiken lisäksi pilke silmäkulmassa.

Femojit sisältävä sovellus on helppo asentaa ja saatavilla sekä iOS- että Android-näppäimistöille. Näet sen itse napsauttamalla tästä. Levitä sanaa ”jaa”-painikkeella, ja pian voitte yhdessä ystäviesi kanssa viestiä avoimesti kuukautisista mahdollisimman helposti. Odotamme innolla päivää, jolloin femojit ovat osa emojien yleiskieltä.

Allekirjoita Libressen femoji-adressi täällä: www.change.org/p/femojis-uk

http://www.prnewswire.co.uk/news-releases/durex-launches-campaign-to-create-the-first-official-safe-sex-emoji-551328591.html

App insuta landscape