450. Näin monta kuukautiskiertoa naisella on keskimäärin elämänsä aikana. Kierron eri vaiheissa hormonitasot muuttuvat samassa tahdissa kuin yleinen hyvinvointimme. Energiataso, seksuaalinen halukkuus, näläntunne ja jopa kehon voimakkuus muuttuvat kehon hormonitasapainon muutosten myötä.

Tiedämme, että heillä, jotka seuraavat kuukautiskiertoaan ja tietävät, mitä odottaa ennen kierron eri vaiheita ja niiden aikana, on huomattavasti suuremmat mahdollisuudet hyvinvointinsa maksimoimiseen. Samalla voidaan todeta, että monilla tiedoissa on mittavia puutteista ja että monet toivovat tietävänsä paljon enemmän.

Own your cycle ‑raportti on toteutettu yhteistyössä YouGovin kanssa havainnollistamaan suomalaisten naisten kuukautiskiertoon liittyvää hyvinvointia, tietoa, tottumuksia ja asenteita. Sen avulla toivomme voivamme edistää arvokasta keskustelua sekä syvällisen tiedon ja ymmärryksen lisääntymistä. Tavoitteena on auttaa yhä useampia ottamaan vastuu hyvinvoinnistaan kuukautiskierron ymmärtämisen kautta.

Raportin sisältöä voi käyttää vapaasti yksityisiin tai mediaan liittyviin tarkoituksiin, kun käytön yhteydessä mainitaan Libresse/YouGov. Lehdistön yhteyshenkilön tiedot ja korkearesoluutioiset kuvat löytyvät Essityn (Libressen taustalla oleva yritys) lehdistöhuoneesta.

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimus toteutettiin mielipide- ja markkinatutkimusyritys YouGovin toimesta aikavälillä 19.12.2022.- 3.1.2023. Tutkimuksessa tehtiin 869 internethaastattelua 18-60-vuotiaille suomalaisille naisille.

Raportin sisältöä