Miljoonat ihmiset ovat vuosien ajan käyttäneet hygieniatuotteitamme turvallisesti joka päivä. Ymmärrämme, että sinulle on tärkeää kokea kuukautisten aikana käyttämäsi tuotteet mukaviksi ja turvallisiksi. Kaikki Libresse-tuotteet on valmistettu hyväksytyistä materiaaleista, ja meillä on käytössä kauaskantoiset menettelyt sekä erittäin tiukat turvallisuusstandardit. Näin pyrimme varmistamaan, että tuotteittemme valmistuksessa käytetään ainoastaan turvallisia materiaaleja ja ainesosia ja että ne täyttävät kaikkien asianmukaisten lakien vaatimukset.

Materiaalit, joita käytämme kaikissa hygieniatuotteissamme, ovat sekä sisäisten että ulkopuolisten asiantuntijoiden perusteellisesti testaamia sen varmistamiseksi, että niitä voidaan käyttää turvallisesti aiottuun käyttötarkoitukseen ja että ne täyttävät kaikkien lakien ja asetusten vaatimukset.

Helpottaaksemme tuotteittemme sisällön ymmärtämistä, olemme laatineet tämän yhteenvedon eri materiaaleista ja niiden ainesosista. Alempana tällä sivulla on myös sanasto.

Onko Libresse-suojien ja -pikkuhousunsuojien käyttäminen turvallista?

Kaikki Essityn hygieniatuotteet ovat turvallisia, kun niitä käytetään alkuperäiseen tarkoitukseensa. Tuotteet sisältävät yleisiä materiaaleja, joita miljoonat naiset ympäri maailmaa ovat käyttäneet vuosien ajan turvallisesti lukuisissa imukykyisissä hygieniatuotteissa. Raaka-aineiden valintaperusteena on yleensä niiden kyky imeä ja pitää sisällään nesteitä, estää ohivuotoja ja tarjota käyttömukavuutta.

Lisäksi teemme yhteistyötä EDANAn kanssa, joka on kuitukangas- ja vastaavien alojen kansainvälinen toimialajärjestö, varmistaaksemme, että noudatamme tiukimpia ympäristö- ja tuoteturvallisuusstandardeja. EDANAn jäsenet ovat vapaaehtoisesti sitoutuneet imukykyisten hygieniatuotteiden korkeaan laatuun ja turvallisuuteen.

Onko kaikki suojissa ja pikkuhousunsuojissa käytetyt materiaalit ilmoitettu pakkauksessa?

Tätä ei tällä hetkellä vaadita laissa. Kuluttajia auttaaksemme kerromme mahdollisten hajusteiden käytöstä, jotta niille yliherkät voivat varautua asiaan.

Alla olevassa taulukossa näkyvät tuotteiden tärkeimmät raaka-aineet. Niiden valintaperusteena on niiden ylivoimainen kyky imeä ja pitää sisässään nesteitä.

Essityn Euroopassa myytävien suojien, tamponien ja pikkuhousunsuojien sisältö

Tuotteen osaMateriaaliTehtävä
PintamateriaaliPolypropeenista/polyeteeni-polyesteristä/viskoosista valmistettu kuitumateriaali.Tuote pitää olosi kuivana ja mukavana imemällä nesteen itseensä.
Nestettä imevä kerrosPuu- tai polyesterikuidusta koostuva huokoinen materiaali.Kuljettaa nestettä tuotteen pinnasta sen keskiosaan, mihin neste varastoituu.
Imukykyinen ydinPaperimassa, paperimassan ja superabsorbenttien yhdistelmä suojiin ja pikkuhousunsuojiin. Tamponeihin (soveltuvin osin) käytetään tämän asemesta viskoosia. Joissakin tuotteissa käytetään huokoista, paperipohjaista materiaalia.Imee nesteet ja pitää ne sisällään.
TeippiTeippi koostuu eri polymeereistä ja synteettisistä hartseista.Sillä on kaksi eri tehtävää:
1. se yhdistää tuotteen eri kerrokset toisiinsa
2. ja kiinnittää tuotteen alushousuihin.
TaustamateriaaliPolyeteenikalvo. Joissakin pikkuhousunsuojissa käytetään kuitumateriaalia.Estää ohivuotoja.
Tamponin naru (soveltuvin osin)Polyesteri ja puuvilla.Auttaa vetämään tamponin pois hygieenisesti.
Tuoksu (vain tietyissä tuotteissa)HajusteAntaa tuotteelle raikkaan tuoksun.
PainatusPainoväriKorostaa tuotteen muotoa ja toimivuutta.
SuojapaperiSilikonipinnoitettu paperi.Paperi joka suojaa tuotteen takana olevaa teippiä.
Yksittäispakkaus (koskee tiettyjä tuotteita)Polyeteenikalvo, joka on joissakin tuotteissa silikonipinnoitettu.Suojaa tuotetta, niin että voit pitää mukana yksittäistä tuotetta sen likaantumatta.
Tuotteen ulkopakkausPolyeteenipussit tai laatikko.Suojaa tuotetta. Tämän pakkauksen näet kaupan hyllyllä.

Sanasto

  • Uusiutuva paperimassa: Vastuullisesti hoidetuista metsistä hankitusta puukuidusta tehtyä massaa. Massaa käytetään suojissa ja pikkuhousunsuojissa.

  • Viskoosikuidut (soveltuvin osin tamponeissa): puukuituja, joiden rakenne on puuvillan kaltainen. Näitä käytetään tamponeissa ja yleisesti myös paitojen, hameiden ja vuorikankaiden kaltaisissa tekstiilituotteissa.

  • Kuitumateriaali (kuitukangas): Ohutta, tekstiiliä muistuttavaa materiaalia. Termiä käytetään tekstiiliteollisuudessa materiaaleista, jotka eivät ole kudottuja eivätkä neulottuja, kuten huovasta.

  • Polymeerit: Pitkäketjuisia molekyylejä, jotka voivat olla joko luonnollisia tai synteettisiä. Esimerkiksi muovi ja oma DNA:si koostuvat polymeereistä.

  • Polypropeeni/polyeteeni/polyesteri: maailman yleisimpiä muovityyppejä. Käytetään monissa jokapäiväisissä tuotteissa, alusvaatteista peitteisiin.

  • Superabsorbentti polymeeri (SAP): Käytetään kosteudenpidätyskykynsä vuoksi. Käytetään yleisesti suojissa, vaipoissa ja harsotaitoksissa.

  • Synteettinen hartsi: viskoosisia nesteitä, jotka kovettuvat nopeasti, mikä tekee niistä ihanteellisia materiaalien yhdistämiseen.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä.