Naiset nukkuvat paremmin kuukautisten aikana Libressen kuukautiskipujen hoitoon tarkoitettujen vinkkien ansiosta.

Viisi vinkkiä parempiin uniin kuukautisten aikana

Monet meistä nukkuvat huonosti ennen kuukautisia tai niiden aikana. Kuusi kymmenestä naisesta kertoo nukkuvansa huonosti menkkojen aikaan, ja kuukautiskivut ovat yleisin syy tähän.

Kuukautiskivut, huoli tahroista ja yöhikoilu: esimerkiksi nämä syyt valvottavat meitä, kun kaikki muut tuntuvat nukkuvan sikeästi. Menkat vaikuttavat elämäämme paitsi ollessamme valveilla, myös käydessämme nukkumaan. Niitä ei voi kytkeä pois päältä yön ajaksi – mutta on kuitenkin muutamia keinoja, joiden avulla voit nukkua hieman paremmin menkkojen aikana ja kärsiessäsi kuukautiskivuista.

1. Liiku enemmän
Liikunta yleisesti ottaen parantaa unenlaatua ja lyhentää nukahtamisaikaa. Kuntoilu voi myös lievittää kuukautiskipuja, sillä se rentouttaa kohtua. Kun harrastat liikuntaa, nukut todennäköisemmin hyvin myös kuukautisten aikana.

2. Määritä uniaikataulu
Säännölliset nukkumaanmenoajat ovat hyvä tapa saada paremmin unta menkkojen aikana. Keho nimittäin tottuu rutiineihin melko nopeasti, jolloin nukkumaanmenoajan lähestyessä kehon on helpompaa rauhoittua. Määritä siis uniaikataulu kuukautisten ajaksi ja yritä noudattaa sitä.

3. Unohda näyttöruutu
Nukahtamisvaikeuksia? Jätä puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle tai pidä se suljettuna ja etäällä sängystä. Kun vältät näytön katselemista ennen nukkumaanmenoa, aivot ymmärtävät helpommin, että on aika rauhoittua yöksi.

4. Löydä oikea suoja
Kun löydät kuukautissuojan, joka tuntuu mukavalta ja suojaa luotettavasti vuodolta, voit rentoutua ja nukkua hyvin. Kokeile eri vaihtoehtoja, jotta löydät sopivan ja huomaat eron.

5. Nuku sikiöasennossa
Jos kärsit kuukautiskivuista, niinkin yksinkertaisella asialla kuin nukkumisasennolla voi olla merkittävä vaikutus. Sikiöasento vähentää suolistoon ja vatsalihaksiin kohdistuvaa painetta, mikä voi lievittää kipua. Myös lämpötyynyn pitäminen vatsalla voi auttaa, sillä se saa lihakset ja kehon rentoutumaan.

Kuukautiset ovat kuitenkin yksilölliset: jokainen kokee ne omalla tavallaan, ja joillekin ne voivat tuottaa enemmän vaivaa kuin toisille. Myös siitä voi olla apua, että juttelee asiasta muiden kanssa sekä jakaa kokemuksia ja ratkaisuja menkkojen aiheuttamiin pulmiin. Ainakin on lohduttavaa tietää, ettet ole yksin, jos valvot keskellä yötä etkä saa unen päästä kiinni.

Uusi Libresse Cour-V

Kaikkien aikojen paras istuvuutemme. Side joka mukailee kehon liikkeitä ja imee vuodon tehokkaasti.

1€ takaisin

Nyt voit ostaa Libressen siteitä kaupasta ja saada rahaa takaisin Rabble-sovelluksen kautta.