Global V Taboo Tracker Header

GVTT-raportti

Libressen Global V Taboo Tracker on käynnissä oleva projekti, joka pyrkii lisäämään tietoutta kohtuja, kuukautisia ja vulvia ympäröivistä tabuista. Tieto on kaikenlaisten muutosten edellytys.

Miksi tabuista on tärkeää puhua

Jotta voisimme murtaa tabuja, meidän on ymmärrettävä, mistä niissä on kyse. Meidän tulee tietää, miten pitkällä olemme ja mitä on vielä tehtävä. GVTT kartoittaa osaltaan maailmanlaajuisia tabuja koskien alapään aluetta. Lisäksi se selvittää, mitä eroja tabuissa on miesten ja naisten välillä sekä millaisia haasteita ja mahdollisuuksia tabunmurtamistyöhön liittyy.

Ensimmäisessä GVTT-raportissamme käsitellään useita teemoja, kuten kipua, nautintoa, äitiyttä, vanhenemista ja vaihdevuosia

42%
42 % naisista ajattelee, että naisia pidetään vanhoina silloin, kun heidän vaihdevuotensa alkavat
47%
Lähes puolet kaikista miehistä ja naisista kokee yhdynnän kuukautisten aikana vastenmieliseksi
Yksi kuudesta
Yksi kuudesta on sitä mieltä, ettei naisten tule valittaa kuukautiskivuistaan
1. Pikkuhousut, joissa näkyy vuotoa. Kuva esittää 1/3:aa edustavia tietoja; 1/3 miehistä ja naisista pitää vuotoa vastenmielisenä. 2. Libressen terveysside, josta puolet on värjätty punaiseksi. Kuvateksti: lähes puolet naisista ei ole koskaan puhunut kuukautisista tai intiimeistä ruumiinosistaan kumppaninsa kanssa. 3. Käsin piirretty kuva naisesta, joka pitelee 42 % -merkkiä. Kuvateksti: 42 % naisista ajattelee, että naisia pidetään vanhoina silloin, kun heidän vaihdevuotensa alkavat.

Lue GVTT-raportti täältä.  


Jos olet itse kohdannut joitakin GVTT-raportissa käsitellyistä kokemuksista, kuulisimme tarinasi mielellämme: oletko esimerkiksi kokenut häpeää kuukautisten yhteydessä, kärsinyt vaihdevuosia koskevista ennakkoluuloista, kokenut ympäristön painetta lapsen hankkimiseen, kaivannut lisää keskustelua naisten seksuaalisesta nautinnosta, kokenut jonkun vähätelleen kuukautiskipujasi tai jotakin muuta? Voit jakaa tarinasi siirtymällä #wombstories-arkistoprojektiimme.