#BloodNormal

Kuukautiset ovat luonnollinen osa elämää. Miksi ne kuitenkin näkyvät niin harvoin mediassa? Jonkun täysin normaalin asian piilottelu vain lisää monen naisen kuukautisiinsa liittämää häpeän ja nolouden tunnetta. Keskustelkaamme asiasta avoimesti.

#BloodNormal-kampanjamme tavoitteena on murtaa viimeinkin kuukautisiin liittyvät tabut. Suoritimme verkkokyselyn, johon osallistui 10 017 miestä ja naista. Havaitsimme, että 74 %* vastanneista haluaa, että kuukautiset esitettäisiin mainoksissa realistisemmin. Näytämme tosielämän tilanteita; näytämme verta; näytämme maailmalle, että ainoa tapa tappaa tämä häpeä on muuttaa näkymätön näkyväksi.

Kun tuomme veren esiin pimeydestä ruuduille ja keskusteluun, avaamme tietä tulevaisuuden naisille. Eikö kuukautisista keskustelemisen pitäisi kuitenkin olla yhtä normaalia kuin kuukautiset itsessään ovat?


[Lähteet: *Essity suoritti verkkokyselyn, johon osallistui 10 017, iältään 13–50-vuotiasta miestä ja naista Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Alankomaista, Ruotsista, Venäjältä, Meksikosta, Argentiinasta, Etelä-Afrikasta, Kiinasta ja Malesiasta. Kyselyn haastattelut tehtiin 18.4.–9.5.2017. Tämän tutkimuksen virhemarginaali on +/-0,98 %. Kyselyn suoritti Bilendi, maailmanlaajuinen tutkimuksia ja kyselyitä suorittava yritys]

Innoittavaa yhteistyötä

Collaborator Collage image 01
Collage of images to showcase that periods are normal - Libresse

Teemme maailmanlaajuista yhteistyötä lahjakkaiden henkilöiden kanssa yrittäessämme tehdä kuukautisista näkyvämpiä valtamediassa. Luovaan joukkoomme kuuluu mm. kuuluisa ranskalainen näyttelijä Victoire Dauxerre ja stand up -lapsikoomikko Saffron Herndon. Tämä joukko rohkaisee jokaista naista elämään pelottomasti. 

Apurahamme auttavat muuttamaan mukaansatempaavat pitchaukset loppuunviedyiksi projekteiksi ja pitävät näin #BloodNormal-keskustelua yllä. Pysy mukana, jotta kuulet viimeisimmät uutiset kilpailusta ja upeista esiintyjistämme.