Tyttö nukkuu Libressen siteen kanssa

Opi tuntemaan intiimialueen pisarat

Olemme koonneet tänne hyödyllistä tietoa alapään yllätyksistä, kuten valkovuodosta, tiputteluvuodosta, hiestä ja virtsatipoista. Sinua saattaa kiinnostaa, miten valkovuoto muuttuu kuukautiskierron aikanaonko valkovuotosi normaalia tai yrittääkö kehosi kertoa sinulle jotakin.

Testi: Löydä itsellesi paras pikkuhousunsuoja!

Haluaisitko saada nopeasti ja helposti tietää, mikä pikkuhousunsuoja sopii juuri sinulle ja vuodollesi? Vastaa viiteen pikaiseen kysymykseen, niin saat selville, mikä on sinulle paras pikkuhousunsuoja.

Valkovuotoa, tiputteluvuotoa, hikeä ja hieman virtsaa

Valkovuoto

Mitä vuodot ovat?
Valkovuoto on emättimessä olevaa eritettä, joka pitää limakalvot kosteina ja puhtaina ja siten suojassa tulehduksilta. Sitä voi verrata suussa olevaan sylkeen. Valkovuoto muuttuu kuukautiskierron aikana läpikuultavasta ja liukkaasta tahmeaan ja vaaleaan kuukautisten lähestyessä.

Ovatko vuotoni normaaleja?
Hieman happaman tuoksuinen erite, joka on väriltään vaaleaa, läpikuultavaa, vaaleankeltaista tai vaaleanruskeaa, on täysin normaalia ja merkki siitä, että keho toimii niin kuin pitääkin! Jos valkovuoto alkaa haista pahalta ja vaihtaa väriä vihertäväksi, tummankeltaiseksi, ruskeaksi tai rakeiseksi, se voi viitata tulehdukseen tai sukupuolitautiin. Elleivät oireet häviä itsestään muutamassa päivässä, ota yhteyttä terveyskeskukseen, gynekologiin, kouluterveydenhoitajaan tai opiskeluterveydenhuoltoon.

Valkovuoto on täysin normaalia ja merkki siitä, että emätin voi hyvin! Jos valkovuoto häiritsee, voit kokeilla pikkuhousunsuojia. Cour-V™-teknologiaa hyödyntävät Libresse-pikkuhousunsuojat ovat ohuita ja imevät sekä kosteuden että hajut sisäänsä. Ne ovat luonnollisesti myös dermatologisesti testattuja.

Pese alapää hellävaraisesti
Muista, että valkovuoto on emättimen itsepuhdistuskeino, joten älä pese emätintä sisäpuolelta. Liiallinen peseminen, voimakkaasti hajustetut tuotteet ja tavallinen suihkusaippua voivat häiritä alapään luonnollista bakteeritasapainoa ja aiheuttaa epänormaalia valkovuotoa, hiivasienitulehdusta tai emätintulehdusta eli bakteerivaginoosia. Alapään pesuun sopii hyvin lämmin vesi tai tälle herkälle alueelle tarkoitettu mieto intiimipesugeeli.

Miten valkovuoto muuttuu kuukautiskierron aikana?

Kuukautisten välillä valkovuoto on usein vaaleaa, kellertävää tai läpikuultamatonta. Munasolun irtoamisen aikaan valkovuoto muuttuu läpikuultavaksi, liukkaaksi, sitkeäksi ja runsaaksi. Tällöin keho valmistautuu ottamaan vastaan mahdollisesti vierailulle tulevat siittiöt. Juuri ennen kuukautisten alkamista valkovuoto voi olla rusehtavaa tai vaaleanpunertavaa, sillä siihen sekoittuu pieni määrä kuukautisvuotoa. Kuukautisten jälkeen pienet verenjäämät voivat värjätä valkovuodon vaaleanrusehtavaksi.

Olethan jo tutustunut Cour-V™-teknologiaa hyödyntäviin pikkuhousunsuojiimme ja siteisiimme?

Saat varman olon koko päiväksi, sillä mukautuvan Cour-V™-teknologian ansiosta suoja mukailee kehon liikkeitä ja istuu hyvin.

Tiputteluvuoto (välivuoto)

Vaikka kuukautisesi seuraisivatkin kehosi aikataulua, tiputteluvuoto (välivuoto) voi joskus aiheuttaa hämmennystä. Vuoto aiheutuu hormonimuutoksista ja sen väri voi vaihdella vaaleanpunaisesta kirkkaanpunaiseen ja ruosteenruskeaan. Hormonitoiminnan muutokset voivat johtua ehkäisyn aloittamisesta tai ehkäisyvälineen vaihtamisesta, raskaudesta tai vaihdevuosien lähestymisestä. Jotta voisit olla varma juuri oikeanlaista suojasta, Libressen erittäin imukykyiset pikkuhousunsuojat voivat olla valttisi arjessa! Muutokset verenvuodossa voivat myös olla merkki solumuutoksista, joten gynekologiset papa-kokeet ovat tärkeitä. Jos olet epävarma, ota yhteyttä lääkäriin.

Alapään hikoilu

Kainaloiden lailla myös alapäässä on sekä hikirauhasia että karvatuppia, joten ei ihme, että sinnekin voi tulla kuumaa ja kosteaa. Jos se tuntuu sinusta epämiellyttävältä, voit käyttää imukykyisiä ja hengittäviä pikkuhousunsuojia, välttää tiukkoja vaatteita, vaihtaa alushousuja treenien jälkeen tai käyttää intiimipyyhkeitä liikkeellä ollessasi.

… Ja siinä lirahti muutama virtsapisara

Lirahtaako alushousuihin virtsaa vaikkapa kun hypit, juokset, nostat jotain painavaa, aivastat tai naurat? Et ole ainoa! Suunnilleen joka toisella naisella on jossain vaiheessa elämää ongelmia virtsankarkailun kanssa.* Joissakin tapauksissa vaivaa voi ehkäistä harjoittamalla lantionpohjan lihaksia. Vinkki! Supistele lantionpohjan lihaksia hampaita pestessäsi kaksi minuuttia aamuin illoin. Jotta välttyisit pitämästä laukussa vaihtoalushousuja, tarjolla on Libresse All Fluid Protection pikkuhousunsuoja, jonka imukyky on 30 %** parempi ja joka neutralisoi hajut, eli se on erinomainen lievään virtsankarkailuun. Jos pidät enemmän kuukautisalushousuista tai olet kiinnostunut kokeilemaan niitä, meillä on myös Multifluid-alushousut, jotka pitävät huolen kaikenlaisista intiimialueen nesteistä. Jos sinulla on isoja virtsankarkailuongelmia, saat apua ja neuvoja kääntymällä terveydenhuollon puoleen. 

* Lähde: TENA.fi
** 30 % imukykyisempi kuin Libresse Dailies Fresh-pikkuhousunsuoja.

Lue lisää

Tehokkaasti suojaavat kuukautisalushousut

Mukavat ja luotettavat kuukautisalushousut huolehtivat kuukautisistasi puolestasi pitäen olosi kuivana koko päivän.

  • Luomupuuvillasta valmistetut kuukautisalushousut
  • Libressen kehittämä älykäs TriTech-tekniikka varmistaa, että kuukautisalushousut imevät kuukautisvuodon lukiten sen sisäänsä ja pitäen hajut poissa. Suojaavat jopa 12 tuntia mukavasti kuukautisista toisiin!
  • Käytä, pese (jopa yli 50 kertaa) ja käytä uudelleen!

Lääketieteellinen vastuuvapauslauseke

Libressen kätilö on lukenut ja hyväksynyt tällä sivulla olevat tiedot. Artikkelin sisältämä lääketieteellinen tieto on kuitenkin annettu vain tiedotustarkoituksessa, eikä sen perusteella pidä tehdä diagnoosia eikä suorittaa hoitotoimenpiteitä. Keskustele aina omaan terveydentilaasi liittyvistä asioista lääkärisi kanssa.