Nykyään on todella yleistä, että naiset poistavat häpykarvojaan. Karvojen jättäminen paikoilleen ei silti todellakaan ole huono ajatus.

Häpykarvoilla on kuitenkin tärkeä merkitys. Ne suojaavat herkkää intiimialuetta hankaukselta ja infektioilta. Monille nuorille naisille vahaamisesta on kuitenkin tullut normi. He eivät tunne oloaan puhtaaksi, jos intiimialueella kasvaa karvoja.

Epäilemättä alue voi hiota helpommin, jos häpykarvat saavat kasvaa vapaasti. Niitä kannattaakin siistiä säännöllisesti. Mutta ei niitä silti tarvitse poistaa kokonaan. Tämä on hyvin henkilökohtainen valinta ja riippuu siitä, miltä sinusta tuntuu ja mikä sinusta on tärkeää.

Jos päädyt poistamaan häpykarvat osittain tai kokonaan, on tärkeää yrittää välttää karvojen sisäänkasvamista ja karvatuppien tulehtumista. Eikä ole kovinkaan hyvä ajatus yrittää sheivata intiimialuetta, sillä voit vahingossa viiltää ihoasi. Jos olet seksuaalisesti aktiivinen, sukupuolitautien tarttumisriski on suurempi, sillä nämä taudit voivat tarttua ihon mikroskooppisen pienten haavaumien kautta. Älä missään nimessä käytä karvanpoistovoiteita bikinirajaan. Ne voivat ärsyttää hävyn herkkiä kudoksia.

Vaivattomimmin intiimialueen siistiminen onnistuu laser- tai elektrolyysimenetelmillä. Anna koulutetun ihoalan asiantuntijan hoitaa siistiminen tunnetulla klinikalla ja muista noudattaa tarkasti jälkihoito-ohjeita. Huomaa kuitenkin, että nämä hoidot saattavat olla kalliita.

Monet naiset poistavat karvat vahaamalla. Jos valitset tämän tavan, on tärkeää tietää, että vahaamiseen liittyy riskejä. Näitä ovat esimerkiksi karvojen sisäänkasvu, karvatupen infektio ja jopa ihon palaminen. On olemassa myös pieni mahdollisuus saada vakavampi infektio, esimerkiksi vahaamisen jälkeinen selluliitti. Siksi on välttämätöntä suorittaa vahaaminen itse tai antaa se tunnetun klinikan tehtäväksi, jotta hygienia on taattu eikä vahaa varmasti käytetä uudelleen. Varmista, että kosmetologi käyttää käyttämätöntä lastaa ja uutta vahaa. Levitä vahaamisen jälkeen iholle aloe veraa tai kookosöljyä sisältävää mietoa kosteutusainetta, joka lievittää ärsytystä ja edistää ihon paranemista.

Käytä kuorivaa pesulappua estääksesi karvojen sisäänkasvun. Ja esimerkiksi Libresse Multistyle -pikkuhousunsuojia käyttämällä voit olla varma raikkaasta olosta joka päivä.

Jos ajatus karvojen poistosta kokonaan ei tunnu hyvältä, siisti häpykarvoitus säännöllisesti puhtailla kynsisaksilla. Näin olo on miellyttävä ja raikas, eikä infektioista ole huolta.

Muista, että mahdollinen häpykarvojen poistaminen on täysin sinun oma päätöksesi. Tee niin kuin itse koet parhaaksi.