Kuva naisesta tutkimassa peilillä jalkoväliään – Libresse

Opi tuntemaan oma normaalitilasi

Hyvä tapa tutustua itseensä on opetella tuntemaan, mikä on normaalia juuri sinulle. Näin huomaat helpommin myös kaikki mahdolliset muutokset. 

Jokaisen naisen vulva on muodoltaan, kooltaan ja tuoksultaan ainutlaatuinen, ja juuri niin pitääkin olla. Kun tiedät, mikä on normaalia juuri sinulle, on sinun helpompi päätellä, onko kaikki kunnossa vai olisiko käynti lääkärillä tarpeen. 

Vulva (eli ulkoiset sukuelimet) muodostuu ulommista ja sisemmistä häpyhuulista, klitoriksesta ja emättimen aukosta. Sisemmät häpyhuulet ja emätin ovat tarkoituksella kosteita. Valkovuoto auttaa ylläpitämään oikeaa kosteustasoa, säilyttämään luonnollisen pH-tason, pitämään limakalvot terveinä, suojaamaan hyviä bakteereita sekä luomaan ympäristön, jossa haitallisten bakteereiden on hankala kasvaa. 

Vaikka kosteus onkin terveellistä ja normaalia, liika kosteus saattaa tuntua epämukavalta. Etenkin, jos siihen yhdistyvät vielä hikoilu, vuoto ja/tai kuukautisveri. Pikainen peseytyminen estää bakteereja muodostamasta hajua. Haluat ehkä tietää, mitkä pesuaineet tai tuotteet pitävät vulvasi pH-arvon normaalina eivätkä paikat ala kutista tai kuivua? Tai miten voit tuntea olosi raikkaaksi kiireisenä päivänä, jolloin et ehdi peseytymään? 

V-Care™ your way

Elämän aikana tietyt muutokset voivat vaikuttaa V-zonen ulkonäköön, tuntuun ja toimintaan. Voit huomata muutoksia esimerkiksi raskauden, synnytyksen, tai vaihdevuosien aikana. Niitä saattaa myös ilmetä käyttäessäsi hormonaalista ehkäisymenetelmää. Saatat huomata vuodon määrän tai V-zonen herkkyyden vaihtelevan. Muutoksia on monia ja eri naiset kokevat ne eri tavoin. 
 
Kehon sopeutuessa näihin eri vaiheisiin saatat joutua muuttamaan myös V-Care™-rutiiniasi. Muista kuitenkin, että se, miten (ja kuinka usein) peseydyt, mitä tuotteita käytät ja mitä teet häpykarvoillesi (vaikka et tekisi mitään) on täysin oma asiasi.
FINAL_1_DIC_BLANCHE_Everything-you-need-to_Image-1.png

Mitkä ovat V-Care™-tuotteiden hyödyt?

Jos tavallinen saippua tai suihkugeeli on liian voimakasta vulvallesi ja saa ihon kutisemaan tai kuivumaan, voit kokeilla erityisesti tälle herkälle iholle kehitettyjä tuotteita. V-Care™-intiimihoitotuotteemme sopivat päivittäiseen käyttöön. Ne vastaavat kehon luonnollista pH-tasoa ja ovat mietoja ja hellävaraisia eivätkä siten ärsytä ihoa.  
 
V-Care™-tuotesarjaamme kuuluvat myös intiimipyyhkeet. Niiden avulla voit virkistäytyä nopeasti (esimerkiksi jumpan jälkeen tai kiireisen päivän aikana), kun suihkulle ei ole aikaa. 
 
V-zonen voi pitää miellyttävän tuntuisena myös muilla tavoin: kokeile sujauttaa esimerkiksi pikkuhousunsuoja alushousuihin. Suojan pehmeän pinnan ja hyvän imukyvyn ansiosta olosi pysyy raikkaana ja kuivana myös silloin, kun vuoto on runsasta. 

Kun jokin ei ole ihan kohdallaan

Saatat jossain vaiheessa kohdata v-zonella esiintyviä yleisiä vaivoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kutina ja ärsytys, jos olet käyttänyt pesuainetta tai voidetta, jolle olet herkkä. Lisäksi hiivasienitulehdus on vaiva, joka aiheuttaa limakalvojen kutinaa ja ärsytystä. Se saattaa myös muuttaa vuodon koostumusta. 
 
Eräs melko yleinen infektio on bakteerivaginoosi, jonka oireita voivat olla esimerkiksi ohut, harmahtava vuoto ja epämiellyttävä haju. Käy lääkärin tai gynekologin vastaanotolla, jos epäilet, ettei kaikki ole kunnossa.

Jatka lukemista

Jatka tutustumista

Jaa Twiittaa