Suosittelisitko sivustoamme ystävällesi?

Kiitos mielipiteestäsi!
Kuva naisesta tutkimassa peilillä jalkoväliään – Libresse

Jatka lukemista

Opi tuntemaan oma normaalitilasi

Hyvä tapa tutustua itseensä on opetella tuntemaan, mikä on normaalia juuri sinulle. Näin huomaat helpommin myös kaikki mahdolliset muutokset. 

Jokaisen naisen vulva on muodoltaan, kooltaan ja tuoksultaan ainutlaatuinen, ja juuri niin pitääkin olla. Kun tiedät, mikä on normaalia juuri sinulle, on sinun helpompi päätellä, onko kaikki kunnossa vai olisiko käynti lääkärillä tarpeen. 

Vulva (eli ulkoiset sukuelimet) muodostuu ulommista ja sisemmistä häpyhuulista, klitoriksesta ja emättimen aukosta. Sisemmät häpyhuulet ja emätin ovat tarkoituksella kosteita. Valkovuoto auttaa ylläpitämään oikeaa kosteustasoa, säilyttämään luonnollisen pH-tason, pitämään limakalvot terveinä, suojaamaan hyviä bakteereita sekä luomaan ympäristön, jossa haitallisten bakteereiden on hankala kasvaa. 

Vaikka kosteus onkin terveellistä ja normaalia, liika kosteus saattaa tuntua epämukavalta. Etenkin, jos siihen yhdistyvät vielä hikoilu, vuoto ja/tai kuukautisveri. Pikainen peseytyminen estää bakteereja muodostamasta hajua. Haluat ehkä tietää, mitkä pesuaineet tai tuotteet pitävät vulvasi pH-arvon normaalina eivätkä paikat ala kutista tai kuivua? Tai miten voit tuntea olosi raikkaaksi kiireisenä päivänä, jolloin et ehdi peseytymään? 

V-Care™ your way

Elämän aikana tietyt muutokset voivat vaikuttaa V-zonen ulkonäköön, tuntuun ja toimintaan. Voit huomata muutoksia esimerkiksi raskauden, synnytyksen, tai vaihdevuosien aikana. Niitä saattaa myös ilmetä käyttäessäsi hormonaalista ehkäisymenetelmää. Saatat huomata vuodon määrän tai V-zonen herkkyyden vaihtelevan. Muutoksia on monia ja eri naiset kokevat ne eri tavoin. 
 
Kehon sopeutuessa näihin eri vaiheisiin saatat joutua muuttamaan myös V-Care™-rutiiniasi. Muista kuitenkin, että se, miten (ja kuinka usein) peseydyt, mitä tuotteita käytät ja mitä teet häpykarvoillesi (vaikka et tekisi mitään) on täysin oma asiasi.
FINAL_1_DIC_BLANCHE_Everything-you-need-to_Image-1.png

Mitkä ovat V-Care™-tuotteiden hyödyt?

Jos tavallinen saippua tai suihkugeeli on liian voimakasta vulvallesi ja saa ihon kutisemaan tai kuivumaan, voit kokeilla erityisesti tälle herkälle iholle kehitettyjä tuotteita. V-Care™-intiimihoitotuotteemme sopivat päivittäiseen käyttöön. Ne vastaavat kehon luonnollista pH-tasoa ja ovat mietoja ja hellävaraisia eivätkä siten ärsytä ihoa.  
 
V-Care™-tuotesarjaamme kuuluvat myös intiimipyyhkeet. Niiden avulla voit virkistäytyä nopeasti (esimerkiksi jumpan jälkeen tai kiireisen päivän aikana), kun suihkulle ei ole aikaa. 
 
V-zonen voi pitää miellyttävän tuntuisena myös muilla tavoin: kokeile sujauttaa esimerkiksi pikkuhousunsuoja alushousuihin. Suojan pehmeän pinnan ja hyvän imukyvyn ansiosta olosi pysyy raikkaana ja kuivana myös silloin, kun vuoto on runsasta. 

Eikö tunnukin hyvältä pitää sukkia treenikengissä?

Se on vähän sama asia kuin pikkuhousunsuojan pitäminen pikkuhousuissa, koska se pitää olosi miellyttävänä. Myös päivinä, jolloin valkovuoto runsaampaa – tai kuukautisten alussa tai lopussa – pikkuhousunsuoja auttaa pitämään pikkuhousut kuivina ja miellyttävän tuntuisina. 

V-Care pikkuhousunsuojat pitävät alapään ilmavana ja luovat siten hankalan ympäristön ei-toivottuille bakteereille. Quick-Dry-teknologiansa ansiosta ne imevät kosteuden sisäänsä muutamassa sekunnissa, ja voit tuntea olosi kuivaksi ja raikkaaksi. Lisäksi pikkuhousunsuojat ovat yksittäispakattuja, joten niitä on helppo kuljettaa mukana laukussa. 

Intiimipyyhkeet on hyvä pitää menossa mukana!

Aina ei ole bideetä (googleta, mitä se tarkoittaa!) saatavilla, kun haluaa pestä vulvansa. Silloin on hyvä, jos on mukana intiimipyyhkeitä, joilla voi puhdistautua nopeasti ja helposti. Kuukautisten aikana voit peseytyä niiden avulla nopeasti vessakäynnin yhteydessä ilman vettä. Tai festareilla, kun kaipaat suihkua. Tai sitten treenin tai seksin jälkeen. 

Intiimipyyhkeemme on suunniteltu erityisesti vulvalle, jotta voit tuntea olosi raikkaaksi kiireisen päivän aikana tai silloin, kun vettä ei ole saatavilla. Ne ovat hajusteettomia ja sisältävät Aloe Vera –uutetta, joka tunnetaan rauhoittavista ja kosteuttavista ominaisuuksistaan. Intiimipyyhkeet ovat siis vulvasi paras ystävä!

Tavallinen saippua on iso no-no!

Vulvat ovat herkkiä ja tavallinen saippua voi aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa. Tämä johtuu pH-tasapainosta: saippuan pH-arvo on liian korkea vulvalle. Jos käytät tavallista saippuaa, saatat häiritä ph-tasapainoasi ja saada ei-toivottuja bakteereita, ärsytystä sekä kutinaa “kiitoksena”.

Intiimipesugeelimme on pH-tasapainotettu ja sopii vulvallesi luoden vaikeat olot ei-toivotuille bakteereille. Se parantaa siis vulvasi hyvinvointia. (Älä kuitenkaan pese emätintä, koska se puhdistaa itse itsensä!) Voit tietenkin pestä vulvasi myös haalealla vedellä, mutta pelkkä vesi ei välttämättä pese pois kaikkia aineosia öljypohjaisista liukuvoiteista ja silikonisista kondomeista. 

Emättimen pesu? Ei, ei, ei!

Emättimesi tekee sen itse parhaiten. Se puhdistaa itse itsensä ja on täydellinen sellaisenaan. Joten älä vaivaudu! VULVASI voit, sen sijaan, pestä käyttäen intiimipesugeeliä, tai haaleaa vettä, jotka eivät häiritse sen pH-tasapainoa. 

Intiimipesugeelimme on pH-tasapainotettu sopimaan vulvallesi ja taistelemaan ei-toivottuja bakteereita vastaan. (Muistutus – anna emättimesi pitää huoli itsestään!) Haalealla vedellä peseminen on myös hyvä idea, mutta muista, että vesi ei välttämättä pese pois kaikkia aineosia öljypohjaisista liukuvoiteista ja silikonisista kondomeista. 

Kun jokin ei ole ihan kohdallaan

Saatat jossain vaiheessa kohdata v-zonella esiintyviä yleisiä vaivoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kutina ja ärsytys, jos olet käyttänyt pesuainetta tai voidetta, jolle olet herkkä. Lisäksi hiivasienitulehdus on vaiva, joka aiheuttaa limakalvojen kutinaa ja ärsytystä. Se saattaa myös muuttaa vuodon koostumusta. 

Eräs melko yleinen infektio on bakteerivaginoosi, jonka oireita voivat olla esimerkiksi ohut, harmahtava vuoto ja epämiellyttävä haju. Käy lääkärin tai gynekologin vastaanotolla, jos epäilet, ettei kaikki ole kunnossa.

Jatka tutustumista

Jaa Twiittaa