Uimari

Uiminen kuukautisten aikana on täysin mahdollista. Kyllä, todellakin. Itse asiassa se on mahtava tapa lievittää kramppeja ja PMS-oireita sekä kohentaa mielialaa.

Lue muutama käytännön neuvo ennen veteen sukeltamista – ja sitten menoksi.

Koska terveyssiteet ovat erittäin imukykyisiä, niistä ei ole hyötyä uidessasi kuukautisten aikana. Ne vain imevät itseensä valtavat määrät vettä. Sen lisäksi, ettei tämä näytä hyvältä, se on myös epähygieenistä. Tamponin käyttö uidessa on paras vaihtoehto, sillä se on huomaamaton ja varma. Vaihda uusi tamponi juuri ennen uimista, ja kaikki on hyvin.

Jos pelkäät tamponin imevän vettä, vaihda se heti uimisen jälkeen. On olemassa pieni mahdollisuus, että tamponi imee itseensä uima-altaan bakteereita. Ole siis erittäin tarkka hygienian suhteen uidessasi. Kunhan vaihdat tamponin heti uimisen jälkeen, sinun ei tarvitse olla huolissasi.

Jos olet uimarannalla, asetu lähimmän kahvion tai wc:n lähettyville, jotta tamponin vaihtaminen on helppoa. Jos olet kauempana asutuksesta eikä wc-tiloja ole lähettyvillä, joudut ehkä piiloutumaan puskiin tai kehittelemään vaihtosuojan aurinkovarjosta. Älä kuitenkaan missään tapauksessa usko väittämään, jonka mukaan uiminen kuukautisten aikana on kiellettyä. Muista vain suunnitella etukäteen ja varata mukaan uusi suoja.

Ehkä et kuitenkaan mielelläsi käytä tamponia. Vältä silloin uimista kuukautisten ollessa runsaat. Jos olet koulussa, kerro liikunnanopettajalle, että sinulla on kuukautiset, ja pyydä vapautusta uimisesta. Mutta vuodon ollessa vähäisempää, uiminen onnistuu kyllä ilman kuukautissuojaa.

Uiminen kuukautisten aikana – uskomuksia vai tosiasioita?

Vesi
Uskomus 1: Kuukautiset lakkaavat veteen mentäessä. [1]

Totuus: Ei pidä paikkaansa. Veri ei välttämättä vuoda ulos emättimestä veden vastapaineen takia, mutta vuoto ei todellakaan lakkaa.

painonnousu
Uskomus 2: Värjäät veden punaiseksi.

Totuus: Jälleen kerran ei. Tamponi imee veren, joten perässäsi ei ui mitään punaista ”häntää”.

Hai
Uskomus 3: Hait hyökkäävät kimppuun kuukautisten aikana. [2]

Totuus: Yleisen uskomuksen vastaisesti hait eivät haista verta eivätkä pidä sinua päivällisenään.

kramppi
Uskomus 4: Uiminen pahentaa kuukautiskipuja. [3]

Totuus: Todellakin väärin. Uimisen kaltainen kevyt liikunta voi itse asiassa lievittää kuukautiskipuja.

Jatka lukemista

Jatka tutustumista

Jaa Twiittaa