käsi, jonka kynsissä on punaiset pisteet ja teksti #tyttöjenpuolella

Menkat ovat vakava asia!

Kansainvälisenä kuukautispäivänä 28.5. lahjoitamme 10 000 euroa lastenoikeusjärjestö Plan Internationalille ja heidän pitkäjänteiselle työlleen tyttöjen hyväksi ympäri maailmaa!

Haluamme tukea Plan Internationalia heidän työtään tasa-arvoisen maailman puolesta, joka vahvistaa lasten oikeuksia ja tyttöjen tasa-arvoisia olosuhteita. He uskovat – ihan niin kuin mekin – että kuukautiset liittyvät keskeisesti tyttöjen oikeuksiin ja globaaliin kehitykseen. Työssään he ovat nähneet, miten kuukautiset voivat monin tavoin pilata tytön tulevaisuuden.

Kuukautiset ovat todella vakava asia monesta syystä! Siitä päivästä lähtien, kun kuukautiset alkavat, tytöillä on riski seuraaviin asioihin:

  • Nähdään, että hän on valmis menemään naimisiin ja saamaan lapsia.
  • Pakotetaan lopettamaan koulunkäynti.
  • Rajoitetaan vapautta.
  • Häpäistään ja ahdistellaan.
  • Kuukautissuojia, turvallisia käymälöitä ja puhdasta vettä ei välttämättä ole saatavilla.

Ensimmäiset kuukautiset voivat tarkoittaa, että tytön elämä muuttuu yhdessä yössä. Kuukautisten alkaminen pitäisi olla asia, jota juhlitaan – eikä asia, joka päättää tytön lapsuuden!

kaksi iloista tyttöä, joilla on molemmilla käsissään side

TULE MUKAAN – AUTA TYTTÖJÄ!

Sinä voit auttaa! Voit lahjoittaa 10 euroa - 2 euroa jokaista kuukautisten alkamisesta seuraavaa asiaa kohden. Voit myös auttaa jakamalla tietoa tästä kampanjasta, jotta ystäväsikin kiinnittävät huomiota rajuun todellisuuteen, jota monet tytöt ympäri maailmaa kokevat.

  • Lakkaa kynsiisi viisi pistettä – yksi jokaiselle seuraamukselle – postaa kuva sosiaalisen mediaan ja merkitse siihen #tyttöjenpuolella näyttääksesi, että sinunkin mielestäsi kuukautiset ovat vakava asia.
  • Lahjoita 10 € tekstaamalla TYTTÖ numeroon 16155
  • Haasta viisi kaveriasi, joiden uskot ottavan haasteen vastaan, tekemään samoin! Merkitse kuvaan #tyttöjenpuolella sekä @libresse_suomi ja @plansuomi

Mikäli haluat tehdä enemmän, voit tukea Plania ryhtymällä Tyttösponssi-kuukausilahjoittajaksi tai tutustumalla heidän aineettomiin lahjoihinsa. Yhdessä voimme murtaa menkkatabun ja auttaa tyttöjä ympäri maailmaa!

Menkkahaaste

Murretaan menkkatabu!

Haluamme, että kuukautisvuoto hyväksyttäisiin yhtä normaalina asiana kuin nenäverenvuoto, eikä kenenkään tulisi pelätä jotain niin tavallista asiaa kuin kuukautiset. Tämän saavuttaaksemme meidän täytyy myös murtaa menkkatabu. Yhteistyö Plan Internationalin kanssa tyttöjen tulevaisuuden parantamiseksi on vain osa sitoumustamme. Oma kampanjamme Menkkahaaste, jolla haluamme murtaa menkkatabun urheilumaailmassa, jotta kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet urheilla – on toinen tapa, jolla pyrimme tekemään maailmasta paikan, jossa on täysin yhtä normaalia näyttää kuukautiset ja puhua niistä, kuin mitä kuukautiset itsessään ovat.