1500x600_Period-tracker.png

Tunnet hallitsevasi omaa elämääsi, kun tiedät, mikä kuukautiskierron vaihe on meneillään ja milloin seuraavat kuukautiset ovat odotettavissa.

Eikö olisikin mahtavaa, jos olisi olemassa helppo ja tehokas tapa tietää, missä kierron vaiheessa mennään? Vaikkapa kuukautislaskuri?

Hyviä uutisia: sellainen on olemassa.

Verkkopohjaisen kuukautislaskurisovelluksen avulla sinä hallitset kuukautisiasi eikä päinvastoin. Kun tiedät, missä vaiheessa kierto on, olet koko ajan paremmin perillä siitä, mitä kehossasi tapahtuu ja miten mielialasi vaihtelee. Se taas tarkoittaa, että olet hyvin valmistautunut kaikkeen tähän. Sinun ei tarvitse enää huolehtia siitä, milloin kuukautiset alkavat, kun käytössäsi on kuukautiskalenteri. Saat jatkuvaa ajantasaista tietoa.

Kun käytät kalenteria säännöllisesti, huomaat pian kierrossasi tiettyjä malleja. Näin sinun ei tarvitse pitää suojia mukana kaiken varalta ja olla jatkuvasti valmiustilassa. Sovellus toimii myös kuukautiskalenterina, jonka avulla osaat ennakoida kuukautisten alkamisen ja keston. Se onkin erittäin hyödyllistä tietoa. Opit ymmärtämään kehoasi ja mielialan vaihteluita sekä milloin niitä on odotettavissa. Ja kun saat tietoja kierron muutoksista, osaat päätellä, edellyttääkö muutos käyntiä lääkärillä.

Jos sinulla esiintyy PMS-oireita, tiedät, milloin niitä on odotettavissa ja osaat välttää liikastressiä tuolloin. Osaat myös varustautua oikeaan aikaan kuukaudesta Libresse Maxi -siteillä, jos vuoto on tyypillisesti runsasta kuukautistesi alussa.

Yksi kuukautislaskurin eduista on se, että pysyt kartalla siitä, mitä kehossasi tapahtuu. Laskuri kertoo esimerkiksi aamulämpösi (basal body temperature eli BBT) ja kohdunkaulan liman (ts. vuodon) tilanteen, jolloin saat tarkan ennusteen ovulaation ajankohdasta. Hyödyllistä tietoa, jos haluat tietää, milloin olet kaikkein hedelmällisin.

Eräs kuukautislaskureiden todella upea ominaisuus on helppokäyttöisyys. Niihin tarvitsee ainoastaan syöttää kuukausittain kuukautisten alkamis- ja loppumispäivä. Sitten vaan – ping! Saat ennen seuraavia kuukautisia ilmoituksen, joka kertoo kuukautisten odotetun alkupäivän. Sinun ei enää tarvitse tarkistaa asiaa kalenteristasi. Sovellus hoitaa ajattelemisen ja tarkistamisen puolestasi ja vapauttaa sinun aikasi muuhun elämiseen.

Miten ihmeessä naiset tulivat ennen toimeen ilman kuukautislaskuria? Hälytysten ansiosta tunnen hallitsevani kuukautisia sen sijaan että ne hallitsisivat minua.

Kuukautislaskurisovelluksia on ollut olemassa vasta suunnilleen vuodesta 2012 lähtien, mutta ne ovat jo varsinainen menestystuote. Pääasiassa tämä johtuu siitä, että tytöt ja naiset haluavat päästä hallitsemaan kuukausittaista kiertoaan ja elämäänsä. Lisäksi he haluavat ymmärtää paremmin kehoaan ja yleisterveyttään. Tämä on myös merkki siitä, etteivät tytöt häpeä kuukautiskiertoaan. Kaikilla tytöillä ja naisilla on kuukautiset! On vapauttavaa tuntea tosiasiat ja pystyä puhumaan niistä rohkeasti.

”Minusta kuukautislaskurisovelluksen käyttäminen on mahtavaa, koska tiedän, missä vaiheessa kierto on, eikä minun tarvitse pelätä, että kuukautiset alkaisivat yllättäen”, toteaa Emily, 16. ”Kaikki kaveritkin käyttävät sitä ihan niin kuin muitakin sovelluksia – tiedon saamiseksi ja ajan säästämiseksi. Minulle sovellus antaa hälytyksen juuri ennen kuukautisten alkamista ja lisäksi premenstruaalivaiheessa. Näin osaan suunnitella elämää realistisesti kuukauden vaiheen mukaan.”

Sinulle oikean kuukautislaskurin valinta riippuu kierrostasi, elämäntyylistäsi ja käyttömieltymyksistäsi. Peruskalenteriohjelman lisäksi kuukautislaskuri voi sisältää oireidenseurantajärjestelmän, johon voi kirjata muistiin kramppien ja rintojen arkuuden kaltaisia oireita ja ajoittaa hälytyksiä. Joihinkin kuukautislaskureihin voi kirjata muistiin vuotoa koskevia tietoja, joita ovat esimerkiksi vuodon runsaus, värimuutokset ja tiputteluvuoto. Näistä voi päätellä, mikä on normaalia, ja ennakoida, mitä kierrossa on seuraavaksi odotettavissa. Hälytykset kertovat muutoksista, jotka voivat edellyttää lääkärikäyntiä. Laskuri voi kertoa myös lääkärille olennaisia tietoja, jos tarvitset hänen apuaan.

Toiset laskurit pystyvät ennakoimaan jopa kolme tulevaa kiertoa, ja voit suunnitella etukäteen esimerkiksi lomamatkoja ja illanviettoja. Tarjolla on myös laskureita, joihin tiedot voi kirjata muistiin tulostettavaan kaavioon. Kaavion voi sitten ottaa mukaan gynekologiseen tarkastukseen. Laskuria käyttämällä tiedät, milloin olet hedelmällisimmilläsi – halusitpa tulla raskaaksi tai et. Tarjolla on jopa laskureita, joissa on yhteisöllisyysominaisuus: päivityksiä ja huolia voi jakaa toisten käyttäjien kanssa ja saada heiltä tukea.

Jatka tutustumista

Jaa Twiittaa