Kuukautiset eivät nuku koskaan

Joka yö miljoonat kärsivät univaikeuksista kuukautisten vuoksi.

Petaamme lakanan päälle pyyheliinan, puemme ylle ylimääräiset pikkuhousut, halaamme lämpötyynyä ja käymme lämpimässä kylvyssä keskellä yötä. Hankimme orgasmin – emme nautinnon vaan kivunlievityksen vuoksi – tai otamme särkylääkettä. Sillä menkat eivät nuku. Mutta ihminen tarvitsee unta...

Vuodon ja vatsan turvotuksen vuoksi häilymme valveen ja unen rajamailla. Välillä on kuuma, välillä kylmä. Yritämme kestää kramppeja. Pyörimme, kääntyilemme tai makaamme hiljaa paikoillaan, koska pelkäämme siteen pettävän. Uni ei tule, kun huoli tahroista vaivaa. Joudumme hiipimään vessaan, kun kumppanimme, lapsemme ja lemmikkimme nukkuvat sikeästi – se ihmetyttää ja käy kateeksi.

Ajan mittaan univajetta kertyy. Kaksi tuntia yössä, neljä yötä vuodessa, kuukausi jos toinenkin elämän aikana. On aika raottaa verhoa pimeyden yltä. Kaikkien niiden puolesta, jotka kokevat yksinäisyyttä ja epävarmuutta öisin. Sillä kuukautiset eivät nuku. Mutta ihmisen täytyy saada nukkua!

Tule mukaan etsimään unta.

Sleep Fearless.

Uusi Libresse Cour-V

Kaikkien aikojen paras istuvuutemme. Side joka mukailee kehon liikkeitä ja imee vuodon tehokkaasti. Miten tahansa nukutkin.

Menkkojen aiheuttama univaje:

62%
nukkuu huonommin kuukautisten aikana*
5 kuukautta
Elämän aikana kuukautiset kerryttävät noin viiden kuukauden univajeen
1/3
Kolmasosa kokee, että seksuaalinen nautinto tai orgasmi lievittää kuukautiskipuja

Hyvät yöunet ovat terveyden ja hyvinvoinnin kulmakivi. Huonosti nukuttu yö puolestaan voi pilata koko viikon.

Useimmilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sellaiseen unen laatuun, jonka ansaitsisi. Maailmassa vallitsee epätasa-arvo palkan, kivun ja nautinnon suhteen – ja niin myös unen suhteen. Kuukautisten aikana uni on monesti huonompaa, joten univaje kasvaa. Eikä kuukautisiin liittyvä häpeä ja stigma suinkaan katoa yöllä, vaan pikemminkin voimistuu. Siksi monet joutuvat näkemään paljon vaivaa kuukautisten vuoksi ennen nukkumaanmenoa – ja joskus sitä riittää koko yöksi.

Haluamme muuttaa asian ja nostaa esille sen, mitä kuukautiset aiheuttavat öisin. On aika saada äänemme kuuluviin ja tuoda esiin kokemuksiamme. Näin voimme tuntea olomme vähemmän yksinäisiksi – ja siten ehkä myös mukavammaksi – yön mukanaan tuomien tunteiden suhteen.

Tutustu yösiteisiimme – kuuntele kehoasi ja mene flow’n mukaan.

* Tutkimuksen toteutti Ketchum Research and Analytics, toimeksiantajana Essity ja Libresse.