Kestävä kehitys

Työmme kestävän kehityksen eteen

Kestävä kehitys ei ole ainoastaan muotitermi – se on olennaista planeettamme selviytymisen kannalta. Ilmaston lämpeneminen on tällä hetkellä yksi maailman vakavimmista ongelmista. Libresse-siteiden, -pikkuhousunsuojien ja tamponien tuottajayritys Essity on sitoutunut etsimään sosiaalisesti ja ympäristön kannalta terveitä ratkaisuja ja tuottamaan turvallisia tuotteita.

Libressen tuotteet valmistetaan ja suunnitellaan kestävän kehityksen mukaisesti. Yrityksenä olemme aina olleet sitoutuneita planeettamme ja sen luonnonvarojen suojaamiseen. Itse asiassa olemme käyttäneet elinkaariarviointia jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien arvioidaksemme tuotteittemme mahdollista ympäristövaikutusta niiden koko elinkaaren ajan. Raakamateriaalin hankinnasta aina valmistukseen ja kuluttajille toimittamiseen saakka.

Tuotteidemme alkuperä

Raakamateriaalien vastuullinen hankinta on meille todella tärkeää, ja etsimmekin aina tapoja uusien tuotteiden ympäristövaikutuksen vähentämiseksi älykkään suunnittelun ja materiaalien avulla. Esimerkiksi selluntoimittajamme käyttävät puukuitua, joka on lähtöisin tarkoin hallituista lähteistä. Uskomme myös vastuulliseen metsänhoitoon, johon sisältyy metsien säilyttäminen ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen. Meille luonnon huomioon ottaminen on aina ollut äärimmäisen tärkeää ja tavoite, johon pyrimme edelleen kunnianhimoisesti.

Pakkausmateriaalien vähentäminen

Jätemäärien vähentäminen on meille myös ensisijaisen tärkeää. Eräs tapa vähentää jätettä on tehdä tuotteista ohuempia. Toinen tapa on vähentää pakkausmateriaalia. Olemme vähentäneet kaikkien ohuiden siteidemme pakkausmateriaalia 14 prosenttia vuodesta 2008 lähtien.

Olemme vähentäneet esimerkiksi Ultra-siteiden pakkausmateriaalia, ja käytämme sekä materiaaleja että energiaa tehokkaammin tehdäksemme siteistä ohuempia. Näin ne ovat myös mukavampia ja kätevämpiä käyttää.

Naisten hygieniatuotteita on aiemmin kritisoitu, koska niiden hävittäminen ympäristöystävällisesti on haasteellista. Palautteenne ansiosta olemme parantaneet siteiden hävitettävyyttä. Saimme tietää, että siteiden hävittäminen muualla kuin kotona ollessa oli suurin ongelma, koska saatavilla ei useinkaan ole roska-astiaa eikä siteitä voi vetää alas wc:stä tukkeutumisvaaran ja ympäristöhaittojen takia. Siksi loimme innovatiivisen siteen Roll.Press.Go, jonka kääre sulkeutuu kokonaan kaikilta sivuilta. Se on älykäs, helppo ja hygieeninen tapa hävittää siteet missä ja milloin vain.

Vähennämme hiilijalanjälkeämme

Osana elinkaariarviointia olemme myös tutkineet vaikutustamme ilmaston lämpenemiseen, toisin sanoen, tuotteittemme hiilijalanjälkeä. Hiilijalanjälki tarkoittaa sitä, kuinka paljon tuote synnyttää ilmaan kasvihuonekaasuja elinkaarensa aikana. Olemme tehneet paljon töitä imukykyisten tuotteittemme hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Vuodesta 2008 lähtien olemme esimerkiksi pienentäneet Ultra-siteiden hiilijalanjälkeä 14 prosenttia.

Olemme ylpeitä myös monista muista saavutuksistamme. Me välitämme planeetastamme ja sen asukkaista, ja alla onkin lueteltu vain muutamia tapoja, joilla osoitamme huolenpitomme.

Tabujen murtaminen

Kuukautisia ympäröivät tabut, tietämättömyys ja ennakkoluulot vaarantavat päivittäin miljoonien naisten terveyden. Me taistelemme aktiivisesti tätä vastaan. Järjestimme esimerkiksi äskettäin Haikoussa, Kiinassa, kuukautishygieniaa käsittelevän koulutuksen 10–12-vuotiaille tytöille yhdessä Vesihuollon ja sanitaation yhteistyöneuvoston (WSSCC) kanssa. Koulutuksessa annettiin tytöille mahdollisuus keskustella kehostaan, hyvän hygienian merkityksestä kuukautisten aikana ja siitä, miten he voivat olla ylpeitä siitä, mitä tapahtuu luonnollisesti joka kuukausi.

Jatka tutustumista