Blood Normal yhteistyökumppani Dessun valmistamat alushousut

Lahjakkuudet, jotka auttavat meitä #BloodNormal

Miten usein olemme nähneet Isänmaan puolesta sarjan Carrie Mathisonin käväisevän vessassa vaihtamassa terveyssiteen? Entä kuinka usein Serena ja Blair kauhistelivat uusiin farkkuihin tullutta kuukautisveritahraa viiden Gossip Girl vuotensa aikana?

Kuukautiset ovat arkipäiväinen asia, mutta elokuvissa ja televisiossa niitä ei juuri näy. Haluamme tähän muutoksen, ja seuraamme on liittynyt ihmisiä kaikkialta maailmasta – ihmisiä, joilla on vahva asema popkulttuurissa ja jotka meidän laillamme haluavat murtaa kuukautisiin liittyvän tabun.
 
Seuraavassa kerromme, keitä he ovat, mitä he tekevät ja miten he auttavat meitä lopettamaan kuukautisten piilottelun ja tuomaan ne mukaan normaaliin keskusteluun:

DESSÙ

DESSÙ on ranskalainen alusvaatevalmistaja, joka uskoo, että naiset saavat määritellä naiseutensa itse ilman stereotyyppien ja kliseiden painolastia. Dessùn tiimi loi kampanjaamme varten alushousut, joissa on Anaïs Albarin suunnittelema ainutlaatuinen kirjailu. Ne ovat visuaalinen ylistys kuukautisille – kunnianosoitus, joka auttaa normalisoimaan kuukautiset ja tuomaan ne osaksi kulttuuriamme. Rajoitettu erä näitä alushousuja tulee myyntiin Dessùn verkkokauppaan.

Saffron Herndon

Saffron on teini-ikäinen amerikkalainen stand up koomikko, joka on esiintynyt ja kirjoittanut omaa materiaaliaan seitsemänvuotiaasta lähtien. Huffington Post sivuston mukaan hänellä on "paremmat jutut ja enemmän karismaa kuin kaksi kertaa vanhemmilla koomikoilla", ja me olemme samaa mieltä. Pyysimme Saffronia kirjoittamaan joitakin kuukautisvitsejä ja lisäämään ne stand up esityksiinsä. Hän auttoi normalisoimaan kuukautiset puhumalla niistä osuvasti ja humoristisesti. "Kaikille tulee finnejä ja ne voivat vuotaa verta, joten jos ihmiset eivät järkyty finniverestä, miksi järkyttyä kuukautisverestä! Sekin on vain verta", hän sanoo.

Saffron Herndon kulissien takaa työstämässä Blood Normal -kampanjaa

Julian Hernandez

Julian on tukholmalainen stailisti ja muotivaikuttaja, joka on tehnyt yhteistyötä monien isojen brändien kanssa ja sai hiljattain Zalandolta "Male Style Icon" tunnustuksen. Filmissämme näemme hänet ostamassa terveyssiteitä supermarketista. Julianin tuki naisille ja hänen käsityksensä siitä, että kuukautiset ovat täysin normaali asia, ovat tärkeässä roolissa kampanjassamme. Hän on yksi monista miehistä, jotka ymmärtävät, että kuukautiset kuuluvat naisten arkipäivään kaikkialla maailmassa ja että niistä saa ja täytyykin puhua.

Victo Ngai

Victo on Yhdysvalloissa asuva hongkongilainen kuvittaja, joka on saanut työstään monia palkintoja. Hän työskentelee muun muassa New York Timesille, NBC:lle, DreamWorksille ja Applelle, ja hänet on valittu Forbesin vaikutusvaltaisimpien alle 30-vuotiaiden listalle. Kampanjaamme varten hän piirsi ja kirjoitti lyhyen sarjakuvakirjan naispuolisesta supersankarista, joka ei pienistä hätkähdä – hän taistelee ihmissusia vastaan, ja hänellä nyt vain sattuu olemaan samaan aikaan kuukautiset. Filmissämme näemme lähikuvan Victon työstä, jonka viestinä on "veri ei meitä pidättele".

Victoire Dauxerre

Victoire on tunnettu ranskalainen näyttelijä ja aktivisti, joka on kirjoittanut anoreksiaa käsittelevän kirjan Size Zero. Hän on useita kertoja kritisoinut muotialan epärealistisia odotuksia siitä, millainen naisen kehon pitäisi olla. Malliaikoinaan Victoire kärsi anoreksiasta ja bulimiasta, ja hänen kuukautisensa loppuivat. Filmissämme hän esittää illalliskutsuilla olevaa ranskalaisnaista, joka anteeksi pyytelemättä huutaa pöydän yli ystävälleen: "onko sinulla sidettä".

Myös nämä lahjakkaat ystävämme ovat mukana kampanjassa:

Neil Gaiman, moneen kertaan palkittu englantilainen kirjailija, jonka tunnetuimpia töitä ovat muun muassa sarjakuvasarja Sandman sekä romaanit Tähtisumua, Unohdetut jumalat, Coraline varjojen talossa ja Hautausmaan poika.
 
Dominique Christina, amerikkalaissyntyinen kirjailija, esiintyjä, kouluttaja ja aktivisti, joka on erikoistunut runonlausuntaan. Filmissämme on käytetty katkelmaa hänen kuukautisia käsittelevästä runostaan.
 
Lotta Schelin, ruotsalainen jalkapalloilija, joka on edustanut maataan jalkapallon Euroopan-mestaruuskisoissa, jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa ja olympialaisissa.
Victoire Dauxerre Blood Normal -kampanjan videossa

Näiden vahvojen äänien avustuksella pyrimme tuomaan popkulttuuriin todenmukaisen kuvan kuukautisista. Jos haluat olla mukana, muista jakaa kampanjamme.

Jatka tutustumista